Zo’n snelle hartige cake heb je echt nog nooit gemaakt. Dit recept komt dan ook van Yvette van Boven, waar ik grote fan van ben. Vet je vorm echt goed in of gebruik een vel bakpapier waarmee je je vorm bedekt. Mijn cake kwam niet zo mooi uit de vorm, daarom heb ik nog wat geraspte kaas over de cake verdeeld en hem nog heel even onder de grill geplaatst om de kaas te laten smelten. Dat kun je natuurlijk ook doen als hij wel goed uit de vorm komt, want met een beetje kaas maak je alles nòg lekkerder!
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 ml olijfolie
- 100 ml witte wijn
- 125 gram feta, in blokjes
- 100 gram gemengde olijven, zonder pit, in stukjes, uitgelekt
- 50 gram pijnboompitten
- 1 courgette, geraspt (ca. 300 gr)
- 3 eieren
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- zout en versgemalen peper
En verder nodig: cakeblik van 1,5 liter
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet je cakevorm goed in of bedek hem met bakpapier.
- Meng alles goed en snel tot een glad beslag.
- Doe het beslag in cakevorm.
- Bak de cake in een voorverwarmde oven op 160 graden voor 1 uur en 15 minuten.
- Laat even afkoelen en stort de cake op een rooster.
Serveer bij een (maaltijd)soep, een salade of als borrelhap.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!