Deze kleine cheesecakes worden bereid met een bodem van Tucjes en roomkaas gemengd met grof gemalen peper en fijngemalen Parmezaan. Een zoet laagje in de vorm van kersenjam geeft een mooi smaakcontrast en ziet er ook nog eens mooi uit. Een leuk voorgerechtje maar ook een origineel hapje voor bij de borrel. Goed van tevoren te maken, invriezen en enkele uren van tevoren ontdooien. Er is enorm veel variatie mogelijk door bijvoorbeeld gehakte nootjes of gember door de roomkaas te roeren. Natuurlijk kan ook elke andere soort jam gekozen worden. Ik heb de bonbons gemaakt in een siliconen mal met 12 kleine halve rondjes. Je kunt natuurlijk ook kleine glaasjes gebruiken. Eet smakelijk!

Voldoende voor 12 bonbons of 6 kleine glaasjes

  • 200 gram roomkaas (kan ook lightversie zijn)
  • kersenjam
  • half pakje Tuc
  • 25 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 3 el gemalen Parmezaanse kaas (versgemalen of uit een pakje)
  • 3 el gehakte noten naar keuze
  • 2 verse vijgen
  • 4 plakjes gedroogde ham (Serrano of andere soort)
  • peper uit de molen
  • zout
  • enkele blaadjes sla of iets anders groens ter garnering
  • olijfolie en/of lekker balsamico crème

Andere benodigdheden: spuitzak, glaasjes of siliconenmal met kleine vormpjes

  • Maal de Tucjes fijn (blender of in een plastic zakje met de deegroller).
  • Meng de kruimels in de blender of in een kom met de zachte boter tot mengsel.
  • Meng de roomkaas met versgemalen peper, zout en kaas. Proef steeds of er voldoende smaak is. Doe het mengsel over in een spuitzak.
  • Maak de bonbons op door het kaasmengsel in de bolletjes te spuiten; vervolgens een theelepel jam er op aanbrengen en eindigen met de Tuc mengsel. Druk goed aan.
  • Indien je een glaasje maakt moet je beginnen met Tuc mengsel, vervolgens de jam en dan de kaas. Druk alle lagen goed aan.
  • Laat opstijven in koelkast (glaasjes) of diepvries (siliconen mal).
  • Na 2 uur: de bonbons zijn klaar om eruit gedrukt te worden. Bewaar in diepvries tot gebruik (haal ze er minimaal 1 uur van tevoren uit).
  • Garneer met: rolletje ham, dungesneden vijgen, druppels olijfolie, gehakte nootjes, balsamico druppels.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!