Halloumi is een bijzonder kaasje. Het komt oorspronkelijk uit Cyprus maar wordt ook veel gegeten in Griekenland en Turkije. Het bevat veel eiwitten en is hierdoor stevig en kan heel goed gebakken worden. Het krijgt dan een krokante bite en is een mooie vleesvervanger. Deze kaas bevat wel veel zout, dus let op et het extra zout dat je nog gaat toevoegen!
Deze zomerse en snelle versie bevat zoete aardbeien, kervel en munt en een dressing van balsamico en citroen!
Voor 8 personen (of een groter gerechtje voor 4 personen als je 2 plakjes per persoon gebruikt)
- 1 bakje aardbeien
- 1 stukje halloumi ( zie in de koeling van de (Turkse) supermarkt (AH heeft het ook)
- olie om te bakken
- beetje bloem
- goede extra virgo olijfolie
- sap van een citroen
- verse kruiden (munt, kervel of sla (rucola, radicchio)
- balsamico (of siroop)
- eventueel een klein beetje granaatappel siroop
- versgemalen peper
- optioneel: beetje honing
- Was en halveer de aardbeien
- Maak een lekkere dressing van olijfolie, balsamico, eventueel granaatappel siroop, citroensap (je hebt ongeveer een half theeglas nodig; de verhouding olie en zure ingredienten kan per smaak verschillen; ik doe altijd half om half)
- Breng de dressing op smaak met versgemalen peper en eventueel wat honing
- Marineer de aardbeien minimaal 30 minuten in de dressing
- Snij de kaas in 8 plakjes en bestrooi met een zeefje met een dun laagje bloem
- Verhit de olie en bakje de plakjes krokant bruin aan beide kanten
- Pluk of snij de kruiden en/of sla in kleine stukjes
- Maak het bordje op met de aardbeien en de verse kruiden.
- Plaats de warme kaasplakjes op de aardbeien en kruiden.
- Sprenkel er dan de overgebleven dressing over heen.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!