Gyoza’s zijn Japanse, kleine gevulde deegpakketjes die gebakken en tegelijkertijd “gestoomd”  worden. Het deeg kun je kant en klaar kopen bij toko’s of groothandel (in de diepvries, van het merk Happy Belly, ronde velletjes). Het deeg is elastisch en gemaakt van tarwemeel. De vulling kun je kiezen: vlees, vis, garnaal, groente welke gekruid worden met gember, knoflook en sesamolie. Een heerlijk voorgerechtje of onderdeel van een Aziatisch menu.

Voor 50 gyoza’s:

  • 300 gram Chinese kool, zeer fijn gesneden
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 3 lente uitjes, zeer fijn gesneden
  • 20 gram verse gember, geraspt
  • 3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
  • 1 tL zout
  • 1 tL sojasaus
  • 1 eL sake (optioneel, 1 eL sherry kan ook, weglaten kan ook)
  • 50 gyozavellen (1 pakje)
  • 1 tL tarwebloem en tarwebloem om de aanrecht te bestuiven
  • zonnebloem om i te bakken
  • strooi het zout over de kool, meng en knijp het er door heen met je handen, laat 15 minuten staan
  • meng het gehakt met de lente ui, gember, knoflook, sake, sesamolie, sojasaus
  • knijp het water uit de kool, gebruik eventueel een schone theedoek om het droog te maken
  • meng de wite kool door het gehakt mengsel
  • zet een bakplaat klaar die met bloem is bestoven
  • maak de aanrecht en de tafel klaar en bestuif met bloem, leg de velletjes (ontdooid) uit en vul de velletjes met ongeveer een halve eetlepel mengsel per vel
  • bevochtig het randje met water en knijp dicht (je krijgt maantjes met plooitjes) en leg weg op de bebloemde bakplaat
  • roer de tl bloem door 60 ml water
  • neem een grote koekenpan en schenk een eL zonnebloemolie in de pan en verhit
  • bak telkens 15-17 gymza’s rechtop in de pan (2 minuten) en giet dan 1/3 van het bloem/water mengsel in de pan, leg de deksel op de pan en stoom 2 minuten.
  • haal de deksel eraf en laat het water verdampen zodat de onderkantjes knapperig bruin worden
  • haal de gyoza’s er uit en bak de volgende lading
  • serveer ze direct met een dipsaus van sojasaus met tahin OF  zoete chilisaus OF wasabi mayonaise

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!