Leuk eten kan soms zo simpel zijn. Een groentetuintje maken, dat kan iedereen! Prima als een wat lichter voorgerechtje in je kerstdiner. Dus ga op zoek naar wat mini-groentjes van jouw keuze en maak zo’n vrolijk tuintje!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1-2 plakken roggebrood
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 100 ml roomkaas
  • 4x mini-bospeen
  • 4x mini-pastinaak
  • 4x Radijs (klein)
  • 4x kleine kalettes
  • 4 kleine romanesco roosjes
  • 4x bosuitjes
  • zout/witte peper
  • citroenazijn

En verder nodig: kleine hakmolen of staafmixer en 4 glaasjes

Bereiding en afwerking

  • Snijd de gewassen groenten in de juiste verhoudingen.
  • Blancheer de groenten behalve de radijs even, koel ze terug in ijskoud water, laat uitlekken en maak goed droog.
  • Meng de yoghurt en de roomkaas goed en maak op smaak met zout, peper en eventueel wat citroenazijn.
  • Vul de glaasjes met een klein laagje van dit mengsel.
  • Draai het roggebrood tot kruim in een kleine hakmolen of keukenmachine of gebruik een staafmixer.
  • Strooi de roggebrood-kruimels over het yoghurtmengsel.
  • Maak een klein tuintje met de groenten en dip er lekker op los.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email