Leuk eten kan soms zo simpel en vrolijk zijn! Een groentetuintje maken, dat kan iedereen! Prima als een wat lichter voorgerechtje in je diner. Onderin een dipje, daarop een laagje ‘tuinaarde’ van roggebrood en daarin steek je de groentjes. Dus ga op zoek naar wat mini-groentjes van jouw keuze en maak zo’n vrolijk tuintje!

Voor 4 personen:

  • 1-2 plakken roggebrood
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 100 ml roomkaas
  • 4x mini-bospeen
  • 4x mini-pastinaak
  • 4x Radijs (klein)
  • 4x kleine kalettes
  • 4 kleine romanesco roosjes
  • 4x bosuitjes
  • zout/witte peper
  • (citroen)azijn
  • En verder nodig: kleine hakmolen of staafmixer en 4 glaasjes

 

  •  Snijd de gewassen groenten in de juiste verhoudingen.
  • Blancheer de groenten behalve de radijs even, koel ze terug in ijskoud water, laat uitlekken en maak goed droog.
  • Meng de yoghurt en de roomkaas goed en maak op smaak met zout, peper en eventueel wat (citroen)azijn.
  • Vul de glaasjes met een klein laagje van dit mengsel.
  • Draai het roggebrood tot kruim in een kleine hakmolen of keukenmachine of gebruik een staafmixer.
  • Strooi de roggebrood-kruimels over het yoghurtmengsel.
  • Maak een klein tuintje met de groenten en dip er lekker op los.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!