Heb je weinig tijd om te koken en wil je toch iets voedzaams binnen krijgen? Maak dan een snelle groentetortilla. Gebruik gewoon de groenten die je in huis hebt. Paprika, broccoli, bloemkool, champignons, aardappel, courgette, sperzieboontjes, erwtjes, wortels, bimi het kan er allemaal in! Een snelle en gezonde maaltijd en een prima manier om van je restjes groenten af te komen. Pimp je tortilla op door wat geraspte kaas over je tortilla te strooien of door wat stukjes zachte geitenkaas of feta door het tortillamengsel te roeren. Stukjes ham, chorizo, kip of uitgebakken stukjes spek kunnen natuurlijk ook!

  • 5-6 eieren
  • scheut melk of room
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1-2 tenen knoflook, geperst of in stukjes
  • diverse groenten naar keuze
  • wat geraspte kaas
  • wat verse kruiden zoals peterselie of bieslook
  • olijfolie of boter
  • Fruit de ui en de knoflook aan in een koekenpan in wat olijfolie of boter.
  • Gebruik je champignons, bak deze dan na een paar minuten even mee.
  • Voeg nu de groenten toe en roerbak ook een paar minuten mee. Het is niet erg als je groenten over hebt die al gaar zijn, gewoon toevoegen.
  • Klop de eieren met een scheut melk of room los in een kom met een garde. Voeg peper en zout toe en eventueel wat verse kruiden. Kerrie en/of paprikapoeder zijn ook lekker, kijk even of dit bij je groenten past.
  • Giet en verdeel het eimengsel gelijkmatig in je koekenpan. Verdeel er wat geraspte kaas over. Draai het vuur laag.
  • Bedek je koekenpan met aluminiumfolie en bak je tortilla in 10-15 minuten op laag vuur gaar.
  • Laat je tortilla op een bord glijden en eet hem warm, lauw of koud.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!