Lasagne kan heel licht en toch lekker zijn als je het maakt met veel groente, wat aardappelschijfjes, tomatensaus en mozzarella in plaats van lasagne vellen.
Wil je liever vlees: vervang dan de mozzarella door gehakt of tartaar (in de tomatensaus). Wil je liever koolhydraatarm: vervang dan de aardappel door pompoenschijfjes.
Voor 2 personen:
- 6 kleine aardappelen (300 gram)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 gele paprika
- Italiaanse kruiden (1 el)
- Paprikapoeder naar smaak.
- Peper en zout
- ½ doosje champignons
- 2 el olijfolie
- 1 lange tros met kleine trostomaatjes (of twee kleine trosjes)
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 blikje gepelde tomaten
- 1 bolletje mozzarella (200 gram)
- 1 eetlepel geraspte (30+) kaas
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
- Snipper de uien en bak deze in 1 el olie langzaam gaar.
- Voeg de knoflook toe en bak kort mee, voeg dan de gepelde tomaten toe en laat de saus langzaam.
- Inkoken tot een dikke tomatensaus (30 minuten).
- Maak de saus op smaak met paprikapoeder en peper, naar smaak zout.
- Snij de courgette, de aubergine, paprika in lange plakken van 0,5 cm
- Snij de champignons in plakjes.
- Leg de groente op een bakplaat met bakpapier.
- Leg de tros met tomaten ook op de bakplaat (in z’n geheel).
- Hussel de groente met 1 el olijfolie en met de Italiaanse kruiden en peper.
- Gril gedurende 20 minuten in een oven van 180 graden Celsius.
- Snij de aardappels in plakjes van 1 cm en kook de plakjes kort (6 minuten) en giet af.
- Snij de mozzarela in kleine stukjes.
- Stapel dan lagen met groente, aardappel, tomatensaus in de ovenschaal.
- Eindig met mozzarella en courgette en de mooie tros met gegrilde tomaatjes.
- Bestrooi met de geraspte kaas en wat Italiaanse kruiden.
- Bak gaar in 30 minuten in een oven van 180 graden Celsius.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!