Mosselen met groene curry en kokos is een heerlijke combinatie. Combineer dit met een fris, stevig witbier en je hebt een “match from heaven”. De alcohol van het bier (hoog percentage mag!) wordt opgevangen door de romige kokostextuur. De curry combineert met de bittere hop in de afdronk. Dan in combinatie met de kokos, limoen en de koriander geeft een smaaksensatie.
Mosseltijd: vanaf half april tot begin juli zijn de mosselen niet of moeilijk verkrijgbaar, het mosselseizoen start weer ergens in juli!
Voor 2 personen:
- 1 kg mosselen
- 1 el zonnebloem olie
- 6 tenen knoflook
- 2 stengels citroengras
- 1 pakje tijm
- 2 limoenblaadjes (diepvries, toko)
- 2 el Thaise groene curry pasta
- 200 ml kokosmelk
- sap van 1 limoen
- handvol gehakte koriander
- 1 el oestersaus (of naar smaak meer)
- suiker naar smaak
- stokbrood of naanbrood (zelf maken of kopen van het merk Patak)
- Erbij drinken: witbier (een witbier met hoog alcoholgehalte en hopbitterheid, kruidige smaak, citrus, koriander) zoals: Jan de Lichte (7,5 %, pompelmoes, kruidig, koriander), Brouwerijtje IJwit ( 6,5 % tarwe, koriander, kruidig) of Extra white Vedett (4,7 % citrus, koriander, honing)
- Spoel de mosselen goed schoon, en gooi de kapotte schelpen weg.
- Hak het citroengras grof in stukken en kneus de ongepelde knoflooktenen.
- Bak citroengras, knoflook, tijm, limoenbladen en curry kort in de olie.
- Voeg de kokosmelk en limoensap toe en voeg de mosselen toe.
- Kook 4 minuten met deksel op pan en schud af en toe.
- Snij de kerstomaatjes door midden en voeg toe, samen met koriander en oestersaus.
- Proef dan de curry en indien te zuur, voeg wat suiker toe en indien niet zout genoeg wat oestersaus.
- Serveer met brood en een glas bier.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!