Een eenvoudig gerecht met veel smaak en variatiemogelijkheden. Je kunt het van tevoren klaarmaken, bewaren in de koelkast en 20-25 minuten afbakken. Ik heb de aardappel gevuld met worstvlees van Livar (Limburgs varken) maar je kunt alle soorten worstjes gebruiken. Gehakt, ham- of spekblokjes zijn ook mogelijk. Voor de vegetarische variant gebruik je een klein blikje kikkererwten of linzen en wat extra kaas (mozzarella bijvoorbeeld).
4 personen
- 4 zoete aardappels met schil, goed gewassen
- 200 gram gehakt (naar keuze) of worstvlees (reeds gekruid) of magere spekblokjes
- 8 kerstomaatjes, fijn gesneden
- 1 rode ui, fijn gesnipperd
- 1 knoflookteen
- 150 g doperwten
- 1 grote eetlepel Provençaalse kruiden
- 150 g grof geraspte oude of parmezaanse kaas
- olijfolie om te bakken
- peper en zout
-
Was en snij de zoete aardappels doormidden (in de lengte) en kook ze in ruim water gedurende 20-25 minuten (controleer door te prikken of het kruim zacht is).
-
Bak het vlees in wat olijfolie goed los, met de uien en knoflook.
- Voeg de tomaatjes, de kruiden en de doperwten toe (zet even weg).
- Haal het kruim voorzichtig uit de aardappels en roer het door het gehaktmengsel.
- Meng de helft van de kaas door het mengsel.
- Vul de aardappels met het mengsel (mag bol er bovenuit steken).
- Leg de aardappels in een ovenschaal (bestrijk deze met olijfolie).
- Strooi de rest van de kaas over de aardappels.
- Bak nog 20 minuten in een oven bij 190 graden Celsius.
- Lekker met een groene salade.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!