Een heerlijke maar eenvoudig te bereiden combinatie van de romige avocado, de frisse tomaat en de ansjovis. 

Ook heel leuk in combinatie met andere tapas zoals patatas bravas, gehaktballetjes in cognacsaus, pincho’s met sprot en salsa,  inktvis in sherrysaus en artisjokkenbodems met pittige vulling.

  • 8  tomaten ( bijvoorbeeld trostomaten of een gewone gemiddelde Hollandse tomaat)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el peterselie
  • 2 el bieslook
  • 1 rijpe avocado
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 el citroensap
  • 8 zwarte olijven
  • peper
  • Snij het kapje van de tomaten en hol ze uit (gebruik de inhoud voor een tomatensaus).
  • De kapjes kun je nog in kleine blokjes snijden ter garnering (zonder het groene kroontje).
  • Schil de avocado, verwijder de pit en pureer met citroensap, knoflook, ansjovis en olijven.
  • Breng op smaak met peper (meestal al zout genoeg door de ansjovis).
  • Verdeel het mengsel over de tomaatjes en garneer met peterselie, bieslook en kleine tomaatblokjes.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!