Je waant je al snel in Italië met deze heerlijke gevulde grote pastaschelpen. Het mooie is dat ze nog zo gemaakt zijn ook! Gebruik goede kant-en-klare sugo, bijvoorbeeld deze puttanescasaus van Foodelicious. Die is lekker pittig! Reken ongeveer 5 à 6 schelpen per persoon als hoofdgerecht. Lekker met een frisse salade met aardbeien.

  • 5 à 6 grote pastaschelpen (conchiglioni)
  • 200 g spinazie, gehakt
  • 250 g ricotta
  • 1 ui, klein gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 pot sugo/pastasaus
  • gedroogde tomaatjes

En verder nodig: grote ovenschaal

  • Kook de pastaschelpen ongeveer 12 minuten. Daarna afgieten, afspoelen en uit laten lekken.
  • Bak de ui en knoflook in beetje olie op middelhoog vuur aan. Pas op dat de knoflook niet verbrand.
  • Voeg de spinazie er in delen aan toe en bak mee. Zet daarna het vuur uit en laat even afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet ondertussen een ovenschaal lichtjes in en giet de pastasaus in de schaal.
  • Roer de ricotta en de Parmezaanse kaas door het wat afgekoelde spinaziemengsel.
  • Voeg nu zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  • Vul nu de schelpen en leg deze in de saus.
  • Verdeel de stukje gedroogde tomaat en de kaas over de pastaschelpen.
  • Dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in oven. Haal dan de folie weg en bak nog 10 minuten.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!