Je eet met je ogen hè, wist je dat?! Tover daarom deze vrolijke, gekleurde, gevulde paprika’s op je bord. Je hebt ze binnen een mum van tijd in de oven staan. Door de bloemkoolrijst laag in koolhydraten. Je kunt deze natuurlijk ook vervangen door gewone, gekookte rijst.
Voor 2 personen:
- 4 paprika’s
- 1 rode ui, gesnipperd
- 75 gram Cheddar, geraspt
- 160 gram tonijnstukken in olijfolie
- 100 gram bloemkoolrijst
- verse peterselie
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de paprika’s en halveer in de lengte.
- Verwijder de zaadlijsten en leg met de open kant naar boven in een licht ingevette ovenschaal.
- Laat de tonijn uitlekken. Bewaar een beetje olie.
- Meng de bloemkoolrijst met de tonijn, de olie van de tonijn, de ui en de helft van de Cheddar. Maak op smaak met een flinke draai peper en wat zout.
- Vul de paprika’s met het tonijnmengsel.
- Verdeel er de rest van de cheddar over de paprika’s.
- Bak de paprika’s in het midden van de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar.
- Knip er wat verse peterselie overheen en serveer warm.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!