Gevulde eitjes zijn natuurlijk altijd lekker! Maar met Pasen pimp je ze natuurlijk extra op. Ook leuk om met kinderen te maken. Leef je uit en maak deze Paashaas-eieren. Maar ook zonder de versieringen zijn ze gewoon heel erg lekker. Wil je eitjes met extra pit, roer dan wat een beetje sambal voor de vulling.

Voor 16 paashaas-eieren:

  • 8 middelgrote eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ eetlepel dijonmosterd
  • peper en zout

Voor de paashaas-decoratie:

  • voor de oren: 1 bieten-tortilla
  • voor de snorharen: bieslook
  • voor de ogen en/of neus: zwarte sesamzaadjes (of kappertjes)
  • En verder nodig: spuitzak met spuitmondje
  • Kook de eieren in 12 minuten en laat ze daarna in bak met koud water schrikken.
  • Pel de eieren en halveer ze. Wip de dooiers eruit en doe deze in een kom.
  • Voeg hieraan toe de mayonaise, de kerriepoeder, de mosterd en zout en peper. Prak het tot een smeuïg geheel. Gebruik eventueel een staafmixer.
  • Doe de vulling over in een spuitzak en vul de eitjes. Je kunt dit ook met 2 theelepels doen als je geen spuitzak hebt.
  • Versier de paashazen zoals op de foto; knip oortjes uit de bietentortilla of versier ze naar je eigen fantasie.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!