Gevulde eitjes zijn natuurlijk altijd lekker! Maar met Pasen pimp je ze natuurlijk extra op. Ook leuk om met kinderen te maken. Leef je uit en maak deze Paashaas-eieren. Maar ook zonder de versieringen zijn ze gewoon heel erg lekker. Wil je eitjes met extra pit, roer dan wat een beetje sambal voor de vulling.
Voor 16 paashaas-eieren:
- 8 middelgrote eieren
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ eetlepel dijonmosterd
- peper en zout
Voor de paashaas-decoratie:
- voor de oren: 1 bieten-tortilla
- voor de snorharen: bieslook
- voor de ogen en/of neus: zwarte sesamzaadjes (of kappertjes)
- En verder nodig: spuitzak met spuitmondje
- Kook de eieren in 12 minuten en laat ze daarna in bak met koud water schrikken.
- Pel de eieren en halveer ze. Wip de dooiers eruit en doe deze in een kom.
- Voeg hieraan toe de mayonaise, de kerriepoeder, de mosterd en zout en peper. Prak het tot een smeuïg geheel. Gebruik eventueel een staafmixer.
- Doe de vulling over in een spuitzak en vul de eitjes. Je kunt dit ook met 2 theelepels doen als je geen spuitzak hebt.
- Versier de paashazen zoals op de foto; knip oortjes uit de bietentortilla of versier ze naar je eigen fantasie.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!