Weer eens wat anders dan de standaard hamburgers en satéstokjes. Ga eens voor gevulde inktvis! De inktvis-tubes koop je schoongemaakt bij de visboer, vaak zijn ze ingevroren. In dit recept vul je ze met Marokkaanse couscous-salade. Heb je geen couscous-kruiden, kijk dan wat je in je kast hebt staan en mix wat kaneel, komijn, koriander, nootmuskaat, peper en kurkuma. Houd je van pittig, gebruik dan wat harissa. En heb je geen tijd of geen zin om couscoussalade te maken, dan kun je deze tegenwoordig ook kant-en-klaar bij de Albert Heijn kopen. Ben jij helemaal snel klaar!
- 4 grotere of 8 kleinere inktvistubes
- 250 g couscous (pak à 500 g)
- 250 ml water
- 1 sinaasappel
- 125 g gedroogde abrikozen
- 3 el olijfolie
- 1 el pijnboompitjes
- 2 bosuitjes
- wat verse koriander
- couscouskruiden
- gedroogde tomaatjes, in stukjes
- zout, peper
- houten prikkers
- Laat de inktvis-tubes ontdooien.
- Laat de abrikozen even wellen in een kommetje water.
- Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de vrucht uit.
- Snijd de gewelde abrikozen in kleine stukjes.
- Kook het water.
- Doe de abrikozen, helft van de rasp, couscouskruiden, couscous en een snuf zout in een schaal.
- Voeg al roerend het sap, het kokend water en de olie toe aan de couscous. Laat 10 min. staan.
- Rooster de pijnboompitjes op middelhoog vuur in een droge koekenpan.
- Snijd de bosui in dunne ringen en de koriander fijn.
- Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, koriander, gedroogde tomaatjes en pijnboonpitjes door.
- Proef de salade en breng op smaak peper en zout en eventueel wat harissa.
- Vul de inktvis-tubes met de couscoussalade en sluit ze af met een houten prikker.
- Grill ze op de BBQ en serveer er de couscoussalade die je eventueel over hebt bij.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!