Stonden ze vroeger ook bij jullie op tafel? Ze zijn weer helemaal hip, gevulde eitjes! Maar dan wel met een moderne twist. Zoals deze met avocadocrème en gebakken spekkruimels. Makkelijk te maken en ze gaan erin als koek. Makkelijk voor te bereiden, spuit de eitjes niet te lang van tevoren in, dan blijft de kleur mooi.
Voor 12 halve eitjes:
- 6 eieren, M of L
- 1 avocado
- wat citroensap
- 1 eetlepel spekjes
- 1 eetlepel crème fraiche
- peper en zout
- En verder nodig: eierprikker, staafmixer, kleine hakmolen en spuitzak
- Bak de spekjes zonder boter toe te voegen uit in een koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze fijn in een kleine hakmolen of met een staafmixer.
- Prik de eieren in, in de bolle kant van het ei. Door ze in te prikken voorkom je dat de eieren tijdens het koken barsten.
- Kook de eieren in 9 minuten hard. Laat ze ‘schrikken’ in koud water. Schrikken doe je niet alleen om het ei makkelijker te kunnen pellen maar ook om de blauwe rand verkleuring rond de dooier te voorkomen.
- Laat de eitjes even afkoelen.
- Halveer ondertussen de avocado in de lengte en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit en doe in een kom. Besprenkel met een beetje citroensap.
- Pel de eieren, halveer ze en wip de dooiers eruit. Doe de dooiers bij het de avocado.
- Prak het mengsel fijn met een vork of gebruik een staafmixer. Doe er eventueel een lepel crème fraiche bij. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe het mengsel over in een spuitzak en vul de eitjes meteen of leg de spuitzak in de koeling als je de eitjes later wilt vullen.
- Garneer de eitjes met wat spekkruim.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!