Een koolhydraatarm, zomers gerecht wat je natuurlijk prima het hele jaar door kunt eten. En echt iets uit de snelle keuken want je hebt dit gerecht zo gemaakt. Eet 2 halve courgettes per persoon als hoofdgerecht of 1 halve per persoon als je er nog iets naast serveert. Denk daarbij aan (bloemkool)rijst of een groene salade.
- 2 middelgrote courgettes
- 150 gram zachte geitenkaas
- 40 gram geraspte geitenkaas
- 1 winterpeen
- 1 kleine witte of rode ui
- 1 blikje tonijn in zonnebloemolie, uitgelekt
- Scheut olijfolie
- Flinke kneep citroensap
- 1 teentje knoflook
- oregano en peper naar smaak
- en verder nodig: ovenschaal
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
- Snijd de twee courgettes door de helft en hol de helften uit met een lepeltje. Bewaar de stukjes courgette dat je uitholt in een grote kom.
- Doe de courgettes helften in de pan en kook zachtjes 3 à 4 minuten (de courgettes helften mogen niet te slap worden) of doe dit in de stoomoven. Laat ze daarna met de bolle kant naar boven even uitlekken op keukenpapier.
- Snijd ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes, laat het blikje tonijn uitlekken en rasp de winterpeen.
- Doe de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gesneden ui en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de stukjes courgette en wortel toe en bak even mee.
- Zet het vuur laag en voeg de geitenkaas, tonijn, oregano, peper en citroensap toe. Roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.
- Leg de gekookte courgette helften in een ingevette ovenschaal en vul ze met het mengsel uit de koekenpan.
- Strooi de geraspte geitenkaas over de gevulde courgettes en plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
- Bak de gevulde courgettes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!