Avocado’s zijn hip! En er zijn héél veel redenen om avocado’s te eten. Om te beginnen zitten ze bomvol vitaminen en mineralen (vitamine B, C, E, K, magnesium, kalium, zink en ijzer). Ze bevatten onverzadigde vetten en vezels geven je een verzadigd gevoel. Daarnaast verkleinen ze de kans op hart- en vaatziekten, beschermen je tegen oogziekten, helpen veroudering tegen te gaan en zouden zelfs de kans op kanker verminderen. Maar bovenal zijn ze natuurlijk gewoon superlekker door hun volle en romige smaak. Het blijft natuurlijk een kunst om avocado’s op het juiste moment te kopen en aan te snijden zodat ze perfect rijp zijn. Vul ze met room- of geitenkaas, Hollandse garnaaltjes of gerookte zalm en eet ze als voorgerecht of bij de lunch. Zijn ze per ongeluk nog te hard, snijd hem dan in stukjes en roerbak ze even om en om. Zijn ze te rijp, maak er dan guacamole van, smeer ze op je brood of meng ze door een smoothie.
- 1 avocado
- stukje romige blauwe schimmelkaas (bijv. Castello Creamy blue van AH of Goldessa van LIDL)
- 2 eetlepels roomkaas met kruiden (bijv. Philadelphia, Boursin, Paturain)
- scheutje slagroom
- naar keuze wat sla, lamsoren of tomaat voor garnering
- eventueel een spuitzak
- Meng de blauwe schimmel- en roomkaas samen met een scheut slagroom in een kom goed door elkaar tot een homogene massa. Gebruik eventueel de Kitchen Aid met platte menghaak of een staafmixer.
- Proef en voeg naar smaak nog wat van de kaas en/of wat versgemalen peper toe.
- Doe eventueel over in een spuitzak.
- Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en vul met het kaasmengsel.
- Garneer naar keuze met wat aangemaakte sla, lamsoren of tomaat.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!