Super simpel en snel maar ik vind het heerlijk. De combinatie van eigeel met gerookte zalm is gewoon perfect. Op de rommelmarkt in Maastricht vond ik dit prachtige bordje speciaal voor het serveren van gevulde eitjes. Reden te meer om ze vaak te maken! De zalm vervangen door garnaaltjes, plakjes ham of uitgebakken spekjes is ook heel succesvol!
Voor 6 personen (half eitje per persoon):
- 3 eieren (XL)
- 1 pakje gerookte zalm
- 1 eL Griekse volle yoghurt
- 2 eL mayonaise
- bieslook en/of dille
- peper en zout
- staafmixer/blender
- Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze.
- Halveer ze en verwijder het eigeel.
- Pureer het eigeel samen met 1 eL Griekse yoghurt en 2 eL mayonaise.
- Maak op smaak met peper.
- Breng eventueel over in een spuitzakje of zet meteen weg in de koelkast (1 uurtje opstijven).
- Snij de zalm in kleine rechthoekjes (maat “ei”).
- Leg de zalmplakjes in de “holletjes” en druk goed aan.
- Spuit dan een bolletje van het “eigeel-mengsel”op de zalm (of maak met 2 theelepels bolletjes).
- Garneer met bieslook en/of dille en versgemalen peper, naar smaak beetje zout.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!