Sommige winterse dagen vragen om een hartverwarmende kom soep. Deze soep met een Aziatische twist door de koriander en gember eet je als een maaltijdsoep. Heb je nog wat pastinaak of pompoen liggen, dan kan dit er ook gerust doorheen. Houd je niet van koriander? Gewoon weglaten. Eet bij deze soep eventueel een stuk vers (zuurdesem)brood bij en je hebt een volwaardige maaltijd. Deze soep is ook heel lekker met een blikje kokosmelk erdoor. Voor de vegetarische variant laat je natuurlijk de spekjes achterwege.

Voor 4 personen als maaltijdsoep

  • 600 gr zoete aardappels, in blokjes
  • 200 gr winterwortel, in blokjes
  • 2 uien, in stukken
  • 3 tenen knoflook, ongepeld
  • ½ of 1 verse rode peper, pitjes eruit gehaald, in stukjes
  • paar takjes tijm
  • stukje verse gember, fijngeraspt
  • 750-1000 ml groenten- of kippenbouillon
  • wat takjes verse koriander
  • wat uitgebakken spekjes
  • handje geroosterde pijnboompitten
  • olie
  • peper, zout

En verder nodig: blender of staafmixer

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de aardappel, wortel, ui, rode peper, takjes tijm en teentjes knoflook over de bakplaat.
  • Besprenkel royaal met wat olijfolie, peper en zout.
  • Meng goed door met je handen zodat alles met de olie is bedekt.
  • Schuif de bakplaat in de oven en rooster ongeveer 30 minuten. Schep halverwege de groenten even om.
  • Haal de bakplaat uit de oven, verwijder de takjes tijm (die gebruik je niet meer) en knijp de knoflook uit de schil.
  • Doe alles over in een grote soeppan en voeg de hete bouillon en de geraspte gember (en eventueel een blikje kokosmelk) toe. Laat even doorkoken.
  • Pureer de soep dan in een blender of gebruik een staafmixer.
  • Vind je de soep te dik, voeg dan nog wat bouillon toe.
  • Verwarm de soep nog even goed door en doe dan over in kommen. Maak af met wat uitgebakken spekjes, geroosterde pijnboompitjes en wat verse koriander.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email