Heel eenvoudig, prachtig van kleur en een heerlijk bijgerecht bij van alles en nog wat! De zoete smaak van de wortels past heel goed bij het pittige van de curry kruiden. Door de kruiden even te roosteren en vervolgens olijfolie toe te voegen met een teentje knoflook worden de smaken nog intenser.
Voor 4-6 personen
– 1 zak bospeen
– 1 teen knoflook
– flinke scheut goede extra vierge olijfolie
– een flinke el honing
– 2 el currypoeder (zelf maken ? klik hier!)
– grof zeezout
– bakpapier
-
Maak de wortels schoon en halveer ze in de lengte.
-
Laat een cm van het groen aan de wortel (ziet er leuk uit).
-
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
-
Kook de wortels (zet ze op met heet water) gedurende 5 minuten en giet ze voorzichtig af.
-
Rooster het curry poeder in een hete pan met dikke bodem gedurende 10-15 seconden en blus af met olijfolie (haal de pan meteen van het vuur) en knijp de teen knoflook uit in de olie en meng dit allemaal met de honing.
-
Leg bakpapier op een bakplaat.
-
Leg de wortels naast elkaar op de plaat en besmeer ze met het olie-curry-honing-knoflook mengsel.
- Bestrooi met grof zeezout.
-
Rooster ze nog 25 minuten in de oven.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!