Deze soep met Marokkaans tintje is echt een ‘troostsoep’. Een stevige soep met pit, maar ook weer niet tè pittig. Gebruik tomatenblokjes van goede kwaliteit, ik gebruikte een blik San Marzano tomaten. Ik serveerde er toast met verschillende pesto’s bij maar stokbrood gaat er ook prima bij.
- 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 grote aubergine of 2 kleine, gewassen en in grove stukken
- 1 blik tomatenblokjes
- 750 milliliter groentebouillon
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- ½ eetlepel ras el hanout
- En verder nodig: vel bakpapier, soeppan, staafmixer of blender
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Verdeel de stukken aubergine over de bakplaat en rooster de blokjes in 20-30 minuten in het midden van de oven zacht en bruin.
- Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie in een soeppan aan tot het goed begint te geuren.
- Voeg de blokjes geroosterde aubergine samen met het paprikapoeder, de komijn en de ras el hanout toe in de soeppan. Schep het geheel goed om.
- Schenk de groentebouillon en de tomatenblokjes in de pan. Roer goed door en breng de soep aan de kook.
- Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan (laat klein kiertje open) en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep in een blender of met behulp van een staafmixer. Vind je hem te dik, voeg dan nog wat bouillon toe.
- Serveer met wat stokbrood met pikante smeersels.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!