Fan van Ottolenghi? Dan heb je deze aubergines vast al eens voorbij zien komen of zelfs gegeten. Helemaal niet moeilijk om te maken en geschikt als licht voorgerecht maar ook lekker als lunch. Serveer je dit gerecht in een uitgebreider menu, dan is een halve aubergine per persoon voldoende. Sumak koop je tegenwoordig gewoon bij de supermarkt, Albert Heijn verkoopt het van het merk Souq.
Voor 2 personen:
- 2 grote aubergines
- 100 gram granaatappelpitjes (of van 1/2 granaatappel)
- 1 theelepel tijm
- 100 gram Griekse yoghurt
- 4 teentjes knoflook
- Sumak voor garnering
- Olijfolie
- Grof zeezout en versgemalen zwarte peper
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Snijd het vruchtvlees kruislings in, zodat je een soort diamant-patroon krijgt.
- Leg de aubergines in een ovenschaal met de open kant naar boven, en besprenkel dit met flink wat olijfolie en wrijf het er goed in.
- Kruid de aubergines met peper en zout, besprenkel met de blaadjes tijm en zet ongeveer 40 minuten in de oven. Check na een half uur hoe hard ze gaan.
- Pers de teentjes knoflook uit of snijd ze héél fijn, tot het bijna een pasta is.
- Roer de knoflook door de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper, zout en een hele flinke scheut goede extra vergine olijfolie.
- Serveer de warme geroosterde aubergines met de yoghurtsaus, de granaatappelpitjes en strooi er wat sumak overheen.
- Optioneel ook lekker met nog wat verse munt, geraspte citroen of gebakken uitjes.
Eventueel ook als hoofdgerecht te eten met couscous en bijvoorbeeld een gerecht met kip.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!