Een leuk hapje bij de borrel of zoals je wilt bij de bbq. Laat de kip een nacht in de marinade staan om de smaak goed in te laten trekken. Heb je geen tijd of geduld dan kan het natuurlijk ook korter. Je kunt desgewenst de kipspiesjes nadat ze gemarineerd zijn ook sous-vide bereiden en dan heel kort grillen. Het vlees blijft dan extra mals. Maar dat is zeker geen must.

Voor ±16 spiesjes:

  • 300 gram kipfilethaasjes of kippendijfilet
  • 1 eetlepel gele currypasta
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • 1 theelepel vissaus
  • verse koriander
  • sesamzaadjes
  • 1 mango
  • 1 theelepel chilisaus
  • En verder nodig: grillpan, staafmixer en stokjes

 

  • Snij de kipfilet in repen.
  • Rijg de kip aan stokjes.
  • Meng in een kom de currypasta, 2 eetlepels kokosmelk en vissaus.
  • Bestrijk de kip met de marinade. Laat bij voorkeur 1 nacht in de koelkast staan.
  • Schil de mango, verwijder de steen. Snij hem in blokjes en mix goed fijn met een staafmixer. Breng op smaak met een theelepel chilisaus.
  • Gril de spiesjes ±4 minuten aan elke kant.
  • Verdeel wat mango-coulis in glaasjes, schaaltjes of kleine bordjes. Druppel er wat kokosmelk over.
  • Zet er een kipspiesje in, bestrooi met sesamzaadjes en wat fijngeknipte koriander.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!