Een foto van dit gerecht kwam ik een tijdje geleden tegen in een héle oude Allerhande. Leuk om na te maken dacht ik en scheurde het recept uit. Hij bleef in m’n hoofd hangen en vandaag besloot ik het te maken. Eigenlijk is het een heel simpel gerechtje wat er gewoon heel grappig uitziet. Rode biet en geitenkaas zijn sowieso een goede combinatie dus het ging er ook in als koek!
Voor 4 personen als voorgerecht:
- 20 gram gezouten pecannoten (of andere nootjes)
- 100 gram zachte geitenkaas en evt. 50 gram voor het schrijven van ‘biet’ op je bord
- 3 gekookte bieten
- olijfolie en witte wijnazijn
- wat slablaadjes voor de garnering
- 4 sprietjes bieslook om de blaadjes bij elkaar te binden
- En verder nodig: rond uitstekertje voor de bietjes, staafmixer, spuitzakje
- Hak de pecannoten grof.
- Houd een scherp mes onder de hete kraan en snijd er vervolgens 4 dunne plakken mee van de geitenkaas. Vorm ze tot een ronde plak.
- Rol de zijkanten van de geitenkaasplakjes door de gehakte nootjes. Leg de kaas daarna op de borden.
- Snijd de biet in dunne plakken en steek er met het uitsteekvormpjes mooie rondjes uit.
- Klop een dressing van wat olijfolie en azijn en smeer daar met en kwastje de bietenrondjes mee in.
- Leg per taartje 3 plakjes biet dakpansgewijs in een cirkel op de geitenkaas.
- Bind de slablaadjes samen tot een bosje met behulp van een bieslookspriet.
- Wil je ook ‘biet’ op het bord schrijven, meng dan 50 gram geitenkaas en een half bietje (gebruikt hiervoor de afsnijdsels) met de staafmixer tot een romige rode massa. Doe dit over in een spuitzakje en schrijf ‘biet’ op het bord.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!