Dit is een heerlijk smaakvol en koolhydraatarm recept en geschikt als volwaardige maaltijd en komt uit het kookboek ‘Nog eenvoudiger 2’ van Pascale Naessens . De prei laat je lekker lang sudderen totdat hij heerlijk zacht is. De groene curry geeft de prei een kruidige smaak en de kokosmelk maakt het extra romig. De gehaktballetje van kip zijn zacht en combineren uitstekend bij de prei.
Voor 2 personen:
- 300 gram kippengehakt
- 2 eetlepels groene currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 2 grote stengels prei, gewassen en in ringetjes (houd evt. wat achter voor garnering)
- Kruid het gehakt met peper en zout (wees niet zuinig), draai er gehaktballetjes van en bak ze bruin in de boter of olijfolie.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan als ze gebruind zijn.
- Doe de prei nu in dezelfde pan en giet er een scheutje water bij. Doe de deksel op de pan en stoof een 10-15 minuten tot de prei helemaal gaar is.
- Giet de kokosmelk erbij en roer de groene currypasta erdoor. Proef en kruid met peper en zout.
- Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog even zachtjes sudderen.
- Serveer in diep bord of kom en garneer met wat achtergehouden, fijngesnipperde prei of zoals ik deed met wat koriander.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!