Perziken, nectarines of abrikozen zijn perfect voor op de gril of de BBQ. Op dit moment zijn ze volop verkrijgbaar. Met een stukje kaas (buffermozzarella of blauwschimmelkaas) en wat honing is het een heerlijk nagerecht. Ook lekker met een schepje hangop of Griekse yoghurt!

Voor 4 personen:

  • 4 rijpe grote perziken/nectarines of 8 abrikozen.
  • 2 el olijfolie
  • 4 el honing
  • 1 buffelmozzarella (of gorgonzola of een andere blauwschimmel)
  • 5 takjes munt
  • versgemalen peper, wat zeezout

 

  • Halveer het fruit en haal de pitten eruit
  • Bedruip ze met olijfolie
  • Verhit de grillpan of zet de BBQ aan
  • Gril de perziken 6-8 minuten op het snijvlak
  • Bedruppel ze met 1 el honing en gril nog 1 minuut
  • Verdeel over de bordjes of leg alles op een schaal en druppel de resterende honing er over heen
  • Scheur de mozzarella in reepjes en leg er over heen, bestrooi met munt, peper en zout.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!