Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent ‘klont’. De Nederlandse variant is knoedel. Gnocchi is vooral bekend in de variant van aardappel; gnocchi di patate. Gnocchi bakken? Ja dat wist ik eerlijk gezegd ook niet voordat ik dit recept ergens tegenkwam. En het is hartstikke lekker! En aangezien je niet altijd zin en tijd hebt om zelf gnocchi te maken, koop je voor dit recept gewoon de kant-en-klare variant. Je kunt de kalkoen natuurlijk ook weglaten, of er apart, gebakken bijgeven. Maak het zoals het jou lekker lijkt.

Voor 4 personen:

  • 300 g winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 800 g tomatenpartjes (blik à 400 g)
  • 1 el balsamicoglazuur (flesje te koop bij AH, heb je dit niet gebruik dan goede balsamico)
  • 500 g gnocchi
  • 250 g kalkoenschnitzels
  • 15 g verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en deze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
  • Snijd de bleekselderij in boogjes van ongeveer ½ cm en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij en knoflook 4 min. op middelhoog vuur.
  • Voeg de bliktomaten en het balsamicoglazuur toe.
  • Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
  • Breng de saus naar keuze op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Voeg de gnocchi toe en bak in 12 minuten op middelhoog vuur goudbruin en knapperig.
  • Snijd ondertussen de kalkoen in kleine stukjes.
  • Voeg het vlees toe aan de tomatensaus en warm 3 min. mee.
  • Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus en schep om.
  • Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en strooi samen met de Parmezaanse kaas over de gnocchi.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!