Deze gebakken feta uit de oven krijgt lekker veel pit door de chili-jam. Samen met de zachte smaken van de orzo en de groene salade met blokjes avocado heb je supersnel een lekker bordje eten op tafel staan. Dus wil jij een dagje zonder vlees, dan is dit een hartstikke leuk recept.  Orzo, ook wel riso of rissoni,  is een gedroogde pastasoort en ziet eruit als een rijstkorrel. Te koop bij de goed gesorteerde supermarkt of anders bij de Turkse of Griekse winkeltjes. Heb je geen chili-jam, meng dan zelfs wat pittige chilisaus met wat abrikozenjam door elkaar.

Voor 2-3 personen:

  • 200 gram feta (koop kwalitatief goede feta, liefst van 100% schapenmelk)
  • 2-3 eetlepels chili-jam
  • 150-175 gram orzo
  • paar verse blaadjes basilicum
  • zak veldsla
  • 1 avocado, in blokjes
  • ½ rode ui fijngesnipperd
  • ¼ komkommer, in blokjes
  • wat kleine tomaatjes
  • voor de dressing wat fruitige azijn (mango/frambozen/aardbeien) en olijfolie

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  • Vet een ovenschaaltje in met wat olijfolie en leg de feta daar in.
  • Verdeel de jam over de feta en besprenkel met wat olijfolie.
  • Bak de feta 15-20 minuten in de oven tot de feta begint te smelten.
  • Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de salade met de dressing
  • Giet de orzo af, meng er een beetje olijfolie en wat zout doorheen.
  • Serveer de orzo met de gebakken feta en wat salade. Garneer de orzo met wat verse basilicum.

Dit recept komt uit de Foodies van augustus 2020.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email