Je hebt zin in avocado, snijd hem door en hij is niet rijp. Balen! Maar wist je dat je avocado ook prima kunt bakken? Dus geen man over boord, want je snijdt de avocado in blokjes en bakt ze gewoon even om en om in de wok of koekenpan. Heel erg lekker met garnalen en een beetje pittige chilisaus. Probeer het maar eens!
Voorgerecht voor 4 personen:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 bakje (wok)garnalen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- peper, zout
- chilisaus
- olie om in te bakken
- Snijd de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit.
- Snijd de avocado in kleine blokjes.
- Verhit wat olie in een wok of koekenpan en bak de avocado even om en om aan. Haal uit de pan en zet even weg.
- Bak of wok nu de garnalen in wat olie en voeg de knoflook toe. Pas op dat deze niet verbrand.
- Voeg nu de avocado toe en warm alles even kort door.
- Serveer met wat chilisaus voor de liefhebbers.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!