Gazpacho is een ijskoud zomersoepje en MOET bereid worden met tomaten die in de echte zon gerijpt zijn. Mijn Spaanse vriendin Nuria heeft dit nadrukkelijk aangegeven bij haar recept. Gazpacho kun je dus niet maken in de winter OOK niet als je in Spanje woont.
Het moet bereid worden met tomaten die veel zon hebben gezien en heel lekker ruiken. Toch zetten we het recept maar alvast op de website! Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn en ik verlang nu al heel erg naar een warme dag met een koel soepje.
Ingrediënten
- Verse, zonnige tomaten (500-600 gram)
- 1 tot 2 tenen knoflook
- ½ van een kleine ui
- ½ groene paprika
- ¼ komkommer (bij voorkeur de Spaanse kleintjes maar die hebben we hier niet)
- 4 sneetjes oud, wit stokbrood
- Naar smaak: wijnazijn; olijfolie (extra vierge) en zout
- Garnering: twee gekookte eieren, ½ komkommer, ui, krokant geroosterd stokbrood
- IJsblokjes
Bereiding en afwerking
Bereiding
- Mix alle ingrediënten fijn met de staafmixer
- Voeg naar smaak wijnazijn, olijfolie en zout toe: proef!
- Zet de soep minimaal 3-4 uur koud weg
Afwerking
- Snij de garnering (ei, komkommer, ui, stokbrood) in kleine blokjes
- Serveer de soep in een laag bord met enkele ijsblokjes
- Garneer met het ei groente en brood
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!