Garnalen met pinda’s, bosuien, knoflook verwerken tot een soort koekje, krokant gebakken in de pan en geserveerd in een knapperig blaadje sla met zoete chilisaus!
Heel lekker samen met zoetzuur van komkommer/wortel en geroerbakte groene asperges en wat edamame boontjes. Een prima avondmaaltijd (ook zonder rijst); voor de koolhydraatliefhebbers kun je er natuurlijk wat rijst bij koken.
Voor 4 personen (16 koekjes, 4 per persoon)
Garnalenkoekjes
- 200 gram garnalen (naar keuze)
- 1 ei
- 1 kopje paneermeel (of iets meer of minder, je moet er goede koekjes van kunnen vormen)
- 4 bosuien, zeer fijn gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- 1 handjevol pinda’s
- optioneel: handjevol verse koriander, fijngehakt
- 1 fijngesnipperd rood pepertje(afhankelijk van hoe pittig je het wil hebben)
- knapperige sla (kropsla of romaine)
- wokolie
- foodprocessor of staafmixer
Sausjes
- kant en klare zoete chilisaus
- optioneel: een extra dressing van limoensap, vissaus, suiker, bosui (zie hier)
Roerbak asperges met edamame boontjes
- een pakje groene asperges
- een bakje edamame boontjes
- wokolie
- scheut Japanse sojasaus
- teen knoflook
- scheut gembersiroop
Zoetzuur van komkommer en wortel
- 1 komkommer
- 1 winterwortel
- scheut azijn
- 1 el honing
- peper, zout
Optioneel: gekookte rijst, kroepoek of cassave kroepoek, gehakte pinda’s, gehakte verse koriander
Garnalenkoekjes
- Mix alle ingrediënten behalve het paneermeel en de sla.
- Voeg dan paneermeel toe totdat het mengsel stevig genoeg is om koekjes van te vormen.
- Leg op een bord of schaal (op een laagje paneermeel zodat het niet gaat plakken) en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Bak de koekjes (goudbruin) in een laagje wokolie in de koekenpan vlak voor het opdienen.
- Dien op in de blaadjes sla.
Zoetzuur
- Maak “spaghetti” van de komkommer en wortel met een rasp of spiralizer.
- Voeg azijn, suiker, peper, zout toe naar smaak en laat minimaal 30 minuten intrekken in de koelkast.
- Leg het zoetzuur (uitgelekt) in de blaadjes sla.
Sausjes
- Breng de chilisaus over in een kleine schaaltje (een per persoon).
- Maak eventueel de andere dressing volgens recept en geef iedereen een eigen schaaltje.
Sla
- Maak de sla schoon en zorg dat je 3-4 blaadjes, drooggedept per persoon klaarlegt op 4 borden.
Wok-asperges
- Was de asperges
- Snij de onderkantjes van de asperges en snij ze in de helft en dan meer in de lengte in dunnere repen.
- Verhit de wokolie en bak de asperges kort met de knoflook.
- Voeg de boontjes toe en een scheut Japanse sojasaus, gembersiroop.
- Laat een beetje in koken.
- Direct opdienen.
Garneer eventueel met gehakte verse koriander en gehakte pinda’s.
Optioneel: een opscheplepel gekookte rijst.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!