Hou je van snel en van pittig? Dan is dit recept geschikt voor jou! Fusilli met cherry-tomaatjes en ‘nduja zet je namelijk in een handomdraai op tafel. ‘Nduja is eigenlijk een vleespasta die langdurig wordt gekneed. In de vleespasta worden vet, zout, varkensvlees en rode pepers verwerkt. Ik nam het een aantal jaren geleden mee uit Zuid-Italië maar tegenwoordig koop je de potjes gewoon bij de Albert Heijn. Heerlijk door de pasta maar bijvoorbeeld ook met gnocchi, gesmeerd op een stukje stokbrood of bij kaas. Ook heerlijk in combinatie met een frisse, zachte burrata of op een zelfgemaakte pizza.

Voor 2 personen als hoofdgerecht of voor 4 als tussengerecht:

  • 130 gram fusilli (of andere pasta naar keuze)
  • kleine ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 2-3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepel ‘nduja worst (afhankelijk van hoe pittig te het wilt maken)
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 75 ml slagroom
  • handje Parmezaanse kaas, geraspt
  • Kook de fusilli volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook even aan.
  • Voeg na ongeveer 5 minuten de paprika toe en bak mee.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Verkruimel en verdeel de ‘nduja in de pan en bak kort mee.
  • Nu kunnen de cherrytomaatjes erbij, roer af en toe tot de tomaatjes gaar zijn.
  • Tenslotte roer je de slagroom en de Parmezaanse kaas er doorheen. Kook even door.
  • Giet de pasta af en laat uitlekken. Roer de pasta dan door de saus en verwarm nog even.
  • Proef en breng naar wens op smaak met peper en/of zout, bij mij was dit niet nodig. Wat wel lekker is: een kneepje citroensap door de saus.
  • Verdeel over kommen of borden en serveer eventueel nog met wat extra Parmezaanse kaas.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!