Een frittata is een gerecht uit Italië. Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Op het platteland werd dit vroeger veel gegeten omdat men zich niet iedere dag een nieuwe maaltijd kon veroorloven en/of dat er genoeg over was gebleven van de dag ervoor. Alle restjes groenten, vlees en zelfs pasta kunnen in een frittata! De ‘moderne’ frittata is een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek. Hij wordt gemaakt van ei met geraspte kaas, kwark, aardappel, ui, peper en kruiden als oregano, tijm en rozemarijn. Jij bepaalt echter zelf wat je in je frittata stopt dus laat je creativiteit lekker gaan…
Voor 4 personen:
- 8 eieren
- 1 grote ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 4 runderworstjes
- 1 zak voorgekookte aardappelblokjes (ongeveer 450 gram)
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 bolletje mozzarella
- 10-12 kleine tomaatjes, gehalveerd
- boter of olie om in te bakken
- versgemalen zwarte peper en zout
- ovenschaal
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de runderworstjes overlangs door, verwijder het vel en snijd de worst in stukjes.
- Verwarm wat boter in een koekenpan en bak hierin het worstvlees.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak op middelhoog vuur.
- Voeg daarna de aardappelblokjes toe en bak deze nog ongeveer 2 minuten mee.
- Doe het mengsel over in een ingevette ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
- Klop de eieren los in een kom met de Parmezaanse kaas, peper en zout.
- Schenk het eimengsel in de ovenschaal en verdeel de tomaatjes met de snijkant naar boven over de frittata.
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze ook, duw ze een beetje in het eimengsel.
- Bak de frittata 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet met een frisse groene salade.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!