Ik had nog runder-chipolataworstjes van Boerderijwinkel d’n Heerd in de diepvries liggen. Al vaker gebruikte ik worstvlees om pastasaus van te maken wat dus uitstekend gaat. Deze pastasaus heb je zo gemaakt en is lekker bij allerlei soorten pasta. Deze keer aten wij hem met fettuccine met spinazie. Maak er een groene salade bij en je maaltijd is compleet!
Voor 4 personen:
- 1 ui of 2 sjalotjes, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 2 buisjes saffraan van 0,05 gram per stuk
- 100 ml droge witte wijn
- 400 gram worstjes
- 2 blaadjes laurier
- 1 blik gepelde tomaten van 400 gram
- 450 gram fettuccine of andere pasta naar keuze
- 100 gram pecorino, geraspt
- wat venkelzaadjes
- basilicum voor de garnering
- Week de saffraan in de witte wijn.
- Fruit de ui en de knoflook zachtjes aan in wat olijfolie in een kleine braadpan. Voeg de venkelzaadjes toe.
- Knijp boven de pan het vlees uit de worst en bak een paar minuten rul mee.
- Voeg de witte wijn met de saffraan en de laurierblaadjes toe en laat zachtjes een paar minuten koken.
- Voeg dan de gepelde tomaten toe en druk deze met een vork of spatel klein.
- Breng tegen de kook en stoof ongeveer 20 minuten op heel laag vuur.
- Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar.
- Roer de helft van de kaas door de saus, proef en breng op smaak met versgemalen peper en/of zout.
- Giet de pasta af en schud er een scheut olijfolie doorheen.
- Schep de pasta op de borden, schep er een flinke lepel saus overheen en strooi er nog wat pecorino overheen. Maak eventueel af met wat gescheurde blaadjes basilicum.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!