Wil je heel snel een prachtige taart maken? Bak dan een simpele biscuitbodem en zorg dat je lekkere jam, lemoncurd, amandelspijs, rolfondant, wat vers fruit en crème fraîche in huis hebt (allemaal verkrijgbaar bij een supermarkt). Leuk klusje voor het weekend!
Taart met 4 lagen (indien je slechts 2 lagen gebruikt kun je alle ingrediënten halveren)
Biscuitbodem
- 5 eieren
- 200 gram suiker
- 150 gram gezeefde bloem
- 50 gram gezeefde maizene
- 1 zakje gezeefd bakpoeder
- Bakpapier
- Een vorm van ongeveer 21 cm doorsneden
Vulling
- potje lemoncurd
- potje lekkere jam (aardbeien, bosvruchten of frambozen)
- potje créme fraîche
- 1 blok amandelspijs (dr. Oetker)
- 100 gram vers fruit (aardbeien, frambozen, banaan) in dunne plakjes
Bedekking en garnering
- twee pakjes rolfondant naar keuze (Dr. Oetker of van het supermarktmerk)
- pareltjes, chocolaatjes, eetbare bloemen (gedroogde of verse rozenblaadjes, lavendel)
Biscuitbodem
- Bedek de bodem van de ronde springvorm met bakpapier en zet er een bakpapier rand in die 10 cm uitsteekt.
- Verwarm de oven voor (180 graden heteluchtoven; 200 graden onder/bovenwarmte oven).
- Klop de eieren met 1 el warm water en de suiker minimaal 8 minuten schuimig.
- Zorg dat je in een warme omgeving werkt. Bijvoorbeeld: zet je verwarm je kom voor of zet de beslagkom in de wasbak die je voor een deel vult met warm water. Dat maakt de biscuit lekker luchtig.
- Zeef het bakpoeder in de bloem en maïzena.
- Zeef dit mengsel bij het schuimige eiermengsel.
- Spatel het er voorzichtig doorheen (zorg dat je het luchtige mengsel niet te hard roert).
- Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven; controleer met een prikker; zet de oven op 160 graden en bak eventueel 5-8 minuten langer indien de prikker nog vochtig is.
- Laat afkoelen en snij de ronde taart voorzichtig in 4 lagen met een groot mes. Je kunt dit ook doen met een dunne en stevige draad. Klik hier voor filmpje
Vulling
-
Lemoncurd: koop een potje bij de winkel of maak zelf: klik hier
- Alle andere vulling kun je kant en klaar kopen: amandelspijs, jam, crème fraîche en vers fruit.
Taartopbouw, bedekking en decoratie
- Zet de onderste (1ste) biscuitlaag op een schaal (plat).
- Smeer in met een dikke laag lemoncurd.
- Leg de volgende laag (2e) biscuit er op en smeer in met een dikke laag jam.
- Leg de 3e laag biscuit er op: smeer in met een dikke laag crème fraîche en leg de plakjes fruit er op.
- Leg dan de 4e laag er op en kruimel de amandelspijs over deze laag en dek af met resterende crème fraiche.
- Een andere volgorde mag natuurlijk ook!
- Rol de fondant uit tot een hele grote plak en bedek de taart in een keer (maak er een soort kadootje van) of in twee delen (op de foto heb ik een andere kleur gekozen voor de bovenkant).
- Decoreer met bloemblaadjes, snij of steek hartjes of bloemetjes van restant fondant, parels en poedersuiker.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!