Een rommelig toetje, dat is het eigenlijk in letterlijke zin. Eton Mess is een mengeling van fruit, knapperige meringues en slagroom. Heb je eiwitten over? Maak er dan Franse meringue (knapperig schuim) van en maak dit lekkere nagerecht! Of heb je daar geen tijd voor of zin in, koop dan kant-en-klare schuimpjes in de supermarkt. Met vers, rood fruit vind ik hem het lekkerste. Maar je kunt hem ook met diepvriesfruit maken. Wel op tijd laten ontdooien en goed uit laten lekken.
Voor 4 personen:
- 75 g meringues (komt niet zo precies)
- 250 ml verse slagroom
- 250 gram rood fruit
- schepje fijne kristalsuiker
- poedersuiker
- Breek de meringues in grove stukken of laat als je kleine schuimpjes hebt gemaakt deze heel.
- Klop de slagroom met een beetje suiker tot deze lobbig is. Doe er niet te veel suiker door omdat de meringues al erg zoet zijn.
- Schep de meringue, het fruit (houd wat achter voor garnering) en de slagroom voorzichtig door elkaar.
- Schep het mengsel in glazen en garneer nog met wat achtergebleven fruit. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!