Tja, omdat het bijna Pasen is en omdat dit nu eenmaal het enige lekkere broodje van de zogenaamde “grote gele M” is! Een getoost broodje (of een echte muffin!) met ham, kaas, augurk en een gebakken ei. De kunst is om het ei zo rond en hoog mogelijk te krijgen! Dat lukt prima met een bakring. Perfect kindervoedsel, maar ik vind het ook heerlijk. Daarnaast zien ze er leuk uit voor een feestelijk (paas)ontbijt of een brunch.
4 Egg McMuffins
- 4 eieren
- 2 grote plakken kaas
- 3-4 plakken ham
- lekkere hamburgeraugurken (plakken)
- bakringen 7 cm doorsnede
- olie, boter of vloeibare boter
- koekenpan met dikke bodem
- alumiumfolie
- Verwarm de boter in de pan, zet het vuur op matig.
- Zet de bakringen in de pan en breek in elke ring een ei.
- Denk af met alufolie.
- Laat bakken totdat het wit hard is en geel naar keuze. Snij de eitjes voorzichtig los langs de randen.
- Bestrooi de eitjes ruim met peper (en zout naar smaak).
- Toost in de tussentijd brood (broodjes of dikke sneden brood) en snij er met een soortgelijke bakring, cirkels uit.
- Snij ook cirkels uit de ham en de kaas.
- Stapel dit alles tot een Egg McMuffin en leg er eenplakje augurk tussen.
- Natuurlijk ook lekker met tomaat, bosuitje, komkommer, ketchup, mosterd……
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!