Heel simpel maar heel leuk om te zien. Als ontbijt (neem een boterham) of borrelhapje (gebruik stokbroodjes) en je kunt eindeloos variëren met toppings! Ik heb voor zalm gekozen maar alle soorten ham, salami, ontbijtspek zijn geschikt! Vegetarische versies zijn mogelijk met een lekkere pesto met een plakje tomaat; een plakje mozzarella met basilicum en een kerstomaatje!
Voor 12 stokbroodjes of 12 boterhammen
- 1 stokbrood of een half casinobrood (met 12 sneetjes)
- 12 kwarteleitjes of 1 kleine (kriel)eitjes)
- 1 pakje gerookte zalm
- 1 bakje roomkaas of crème fraîche of zure room
- verse of gedroogde dille
- peper uit de pepermolen
- olijfolie om te bakken
Alternatief voor de zalm: ansjovis, olijf, rauwe ham, gekookte ham, pesto, gebakken spek, tomaat, mozzarella!
- Afhankelijk van jouw keuze: snij het stokbrood in plakken van zeker 2 cm (een beetje schuin, zodat je lange plakken krijgt)
- Haal met behulp van een steker een rondje uit het brood (bij kwarteleitjes/stokbrood een kleine cirkel/bij de boterhammen/kleine eitjes een grotere cirkel)
- Leg de eitjes klaar
- Snij de zalm in reepjes
- Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem
- Bak de broodjes aan een kant; draai ze dan om.
- Breek het eitje in de cirkel en laat langzaam garen/stollen op lager vuur (laat het broodje niet verbranden)
- Leg de broodjes op een bordje en garneer met zalm, roomkaas (of zure room of crème fraîche) en dille
- Draai er vers gemalen peper over heen (eventueel zout, niet echt nodig…)
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!