Dit traditionele Franse dessert komt oorspronkelijk uit de regio Limousin. Officieel maak je clafoutis met kersen, en mag het geen clafoutis heten als je ander fruit gebruikt maar flaugnarde. Maar daar trekken we ons natuurlijk niets van aan! Zet de clafoutis vlak voordat je aan tafel gaat in de oven, dan heb je een lekker vers gebakken nagerecht.
- 2 grote of 3 kleine eieren
- 80 gram witte basterdsuiker
- 80 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 1 theelepel vanille extract
- 180 ml volle melk
- 300 gram witte en/of blauwe druiven
- poedersuiker
En verder nodig: quichevorm of kleine ovenschaaltjes
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een quichevorm in of de kleine schaaltjes in.
- Klop de eieren los met de basterdsuiker.
- Voeg het zout en het vanille extract toe.
- Zeef de bloem en bakpoeder en voeg aan de eieren toe.
- Klop goed door elkaar en voeg dan de melk toe.
- Meng goed tot een dik pannekoekenbeslag en zorg dat je geen klontjes meer hebt.
- Verdeel de druiven over de quichevorm en schenk hier het beslag op.
- Bak de clafoutis 30 minuten. Doe de oven tussentijds niet open.
- Laat de clafoutis een beetje afkoelen maar serveer hem lauwwarm. Bestrooi met wat poedersuiker.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!