De smaak van eenvoud! Uit het kookboek van Sofia Loren ‘Con Amore’. Het enige kookboek dat ik heb van mijn moeder die in 1982 overleed. Waar alle andere kookboeken zijn gebleven, want ja zij kookte vroeger ook al bijzonder graag, is mij helaas niet bekend. Afgelopen weekend pakte ik het kookboek weer eens ter hand en besloot er een paar recepten uit te maken voor een Italiaans etentje. Deze ‘Napolitaanse toostjes’ serveerde ik als amuse. Lekker hoor!
Voor 8-10 crostini’s
- 1 stokbrood
- 1 bol mozzarella, uitgelekt
- 1 blikje ansjovisfilets op olie
- oregano
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Snijd het stokbrood in 8-10 gelijke sneetjes.
- Smeer dun in met de olie van de ansjovisfilets.
- Snijd de mozzarella in 8-10 plakjes.
- Leg op elk sneetje een plakje mozzarella en een ansjovisje. Bestrooi met oregano en wat vers gemalen peper.
- Leg de sneetjes op een rooster of bakplaat bedekt met bakpapier.
- Bak 7-10 minuten in de hete oven. Kijk wanneer jij denkt dat ze goed zijn.
- Serveer warm.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!