Niets lekker dan goed gebakken aardappeltjes. En laten deze nou nagenoeg in de buurt komen van de perfecte gebakken krieltjes! Ingesmeerd met boter en miso en bestrooid met Parmezaanse kaas voor lekker veel smaak! Heb je geen miso in huis of denk je “Miso? Wat is dat?” dan kun je deze ook weglaten. Maar geloof me, miso maakt alles lekkerder!

  • 1 kilo krielaardappelen in de schil
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel witte of bruine miso
  • 2 handen geraspte Parmezaanse kaas

    • Was de krielaardappelen en kook ze ongeveer tien minuten in gezouten water. Ze moeten wel gaar zijn maar niet uit elkaar vallen. Giet af en laat droogstomen.
    • Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Roer als de boter gesmolten is de miso erdoor.
    • Leg een vel bakpapier op je grote bakblik.
    • Plet de aardappeltjes een voor een met een pureestamper of met een vork. Als ze iets uit elkaar vallen is dat niet erg maar probeer ze zoveel mogelijk heel te houden.
    • Verwarm je oven op 200 graden.
    • Smeer nu met een kwastje alle aardappelen ruim in met het boter-miso mengsel. Hoe meer hoe beter!
    • Verdeel de Parmezaanse kaas over de aardappelen en strooit er nog wat grof zeezout en wat versgemalen peper overheen.
    • Schuif de bakplaat de oven in voor zo’n 30 minuten. Kijk dan of ze al crispy zijn of laat ze anders nog even in de oven staan.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!