Crespelle zijn de Italiaanse versie van crêpes. Deze dunne gevulde flensjes, een recept uit een oude Delicious, zijn een geweldig vegetarisch hoofdgerecht. Vul ze royaal met paddenstoelen en truffeltapenade, bechamelsaus en een laag parmezaan erover en schuif ze dan de oven in. Een mooie groene salade erbij en klaar ben je.

  • 135 gram bloem + 40 gram voor de bechamel
  • 1 ei
  • 625 ml melk
  • 9 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 500 gram gemengde paddenstoelen, schoongemaakt, in stukjes
  • 2 el truffeltapenade
  • 125 ml droge witte wijn
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt

 

  • Klop voor de flensjes van 125 gram van de bloem, het ei, 300 ml van de melk en een snuf zout en maak een glad beslag.
  • Bak in een ruime koeken- of crêpepan met 4 eetlepels van de olijfolie 4 dunne flensjes van het beslag. (ik hield beslag over, bewaar dit gewoon in de koelkast en bak de dag erna bijvoorbeeld nog wat zoete flensjes)
  • Laat de flensjes op een bord glijden en afkoelen.
  • Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin de knoflook 1 minuut zachtjes. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze in 4-5 minuten beetgaar. Schep de truffeltapenade erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  • Verwarm intussen voor de bechamel in een sauspan de rest van de olijfolie. Voeg de bloem toe en gaar 1 minuut mee zonder dat het kleurt.
  • Schenk langzaam, al kloppende, de wijn en vervolgens de rest van de koude melk erbij.
  • Verwarm en klop tot een gladde bechamelsaus. Verwarm de saus al roerend nog 3-4 minuten zachtjes, roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
  • Meng 100 ml van deze bechamelsaus door het paddenstoelenmengsel.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verdeel de paddenstoelensaus over het midden van de flensjes. Vouw ze in vieren, draai ze om en leg ze in een ovenschaal.
  • Schenk de rest van de bechamelsaus erover en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Bak de flensjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin. Lekker met een groene salade erbij.

 

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email