Koolhydraat-arm, veel groente en nog meer smaken. In plaats van pasta gebruik je courgette; de tomaten en paprika krijgen een volle smaak door ze te roosteren in de oven. Geinspireerd door het kookboek De Easy Vegeterranean van Malu Simoes en Alberto Musacchio; maar met toevoeging van gebakken scampi’s (kun je ook weglaten). 

Voor 4 personen:

  • 1 grote courgette of 2 kleine
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 2 puntpaprika’s
  • 7 eL extra vierge olijfolie
  • een handvol met verse basilicum blaadjes
  • 3-4 scampi’s per persoon (bij voorkeur rauwe scampi’s, vers of uit de diepvries)
  • 2 teentjes knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • Versgemalen peper
  • Beetje zeezout
  • Snijd de courgette in lage slierten (courgetti) met een groentesnijder of julienne snijder (gebruik de schil ook)
  • Laat de courgette drogen in een schone theedoek (1 uur).
  • Verwarm de oven op 180 graden Celsius 
  • Snijd de rode paprika’s in grote stukken (verwijder eerst de zaadlijsten)
  • Meng de tomaatjes, de rode paprika, een knoflookteen (geperst), bascilum en 5 El olijfolie en rooster dit alles op een bakplaat (bedekt met bakpapier) gedurende 30 minuten
  • Houd dit mengsel vervolgens lauw-warm onder aluminium folie
  • Roerbak de scampi’s snel gaar (enkel minuten) met de andere teen knoflook (geperst) in de resterende 2 eL olie.
  • Voeg dan de courgetti toe en roerbak weer enkele minuten.
  • Leg eerst het tomaat-paprika mengsel op een bord en schep er dan het courgette-scampi mengsel op
  • Garneer met Parmezaanse kaas , vers gemalen peper en wat druppels olijfolie.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!