Courgetti, oftewel spaghetti van courgette, is nog steeds erg populair. Deze slanke variant van pasta is niet alleen erg gezond maar bovendien ook echt lekker. Je kunt tegenwoordig zelfs kant-en-klaar courgette-spaghetti kopen maar zelf slierten maken is met een spiralizer (spiraalsnijder) echt zo gebeurd. Kun je geen burrata krijgen gebruik dan een goede kwaliteit mozzarella. Essentieel in dit gerecht is de vijgen-dadelazijn, een heerlijke zoete azijn die qua smaak iets weg heeft van een oude balsamico azijn. Deze azijn is o.a. verkrijgbaar bij Foodelicious.
Voor 2 personen:
- 2 kleine of 1 courgette
- 25 g boter
- 2 el goede olijfolie
- 1-2 tenen knoflook, fijngesneden
- sap van ½ citroen en wat citroenrasp
- 1 el kappertjes
- 1 burrata, in stukken gescheurd
- 6 dunne plakken Serrano- of Parmaham
- vijgen-dadelazijn of balsamicoazijn
En verder nodig: spiraalsnijder
- Maak lange, dunne slierten van de courgette met een spiraalsnijder.
- Smelt de boter met de olie een koekenpan.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee op middelhoog vuur.
- Voeg het citroensap en wat rasp toe. Draai het vuur uit.
- Blancheer de courgette-slierten 1 minuut in een pan met licht gezouten water en giet dan meteen af.
- Doe de courgetti in de pan met de citroenboter en schep om.
- Verdeel de courgetti, burrata, ham en kappertjes over de borden. Besprenkel met wat olijfolie en vijgen-dadelazijn.
- Strooi er eventueel nog wat citroenrasp over en naar smaak wat zout en versgemalen peper.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!