Courgettes zijn heel geschikt om soep van te maken. De smaak is zacht en een beetje zoet waardoor de meeste mensen het wel kunnen waarderen. Je kunt de courgettesoep ‘opleuken’ door hem te garneren met wat croutons, verse basilicum, geraspte kaas, stukjes geiten- of blauwe kaas, geroosterde pijnboompitjes, wat geraspte citroenschil of stukjes gerookte zalm. Maar puur is hij ook ontzettend lekker! Je kunt de slagroom overigens ook weglaten, maar met is hij nèt wat smeuïger. Heb je toevallig verse munt en/of dille in huis, pureer dan eens wat van deze verse kruiden mee in de blender.

  • 2 courgettes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml slag- of kookroom
  • scheut olijfolie
  • wat citroensap
  • versgemalen peper, zout

En verder nodig: blender of staafmixer

  • Was de courgettes en snijd ze in stukjes.
  • Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie is een flinke soeppan. Bak ze glazig.
  • Voeg de courgette toe en bak een minuut of 5-6 mee, roer af en toe om.
  • Voeg de hete bouillon toe en laat 10-15 minuten zachtjes koken.
  • Doe over in een blender en pureer de soep of gebruik een staafmixer.
  • Doe terug in de pan en voeg de room toe.
  • Proef en breng op smaak met wat citroensap, versgemalen peper en/of zout.

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!