De foto van dit recept uit de Delicious van april deed me al watertanden. Maar nu ik het brood zelf, een beetje aangepast, gemaakt heb is hij helemaal met stip binnengekomen in de top 5 van makkelijke en lekkere recepten! Een brood vol met courgette, chorizo en roggebrood. Klinkt vreemd hè, maar probeer het nou maar. Ben jij op zoek naar een hartig brood, gewoon zo of op de borreltafel, dan heb je hem nu gevonden!
- 400-450 gram courgettes geraspt (of koop courgette spaghetti bij de AH)
- 1 u, fijngesneden
- 240 gram chorizo, in kleine stukjes
- ½ theelepel karwijzaad
- 1 theelepel komijnzaad
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 150 donker roggebrood, in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm
- 200 geraspte kaas (emmentaler, geit, cheddar of extra belegen)
- voor op het brood naar smaak: zachte geitenkaas en verse bieslook
- En verder nodig: cake-of broodbakvorm van ongeveer 26 bij 11 cm en een vel bakpapier
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Bekleed de vorm met bakpapier, laat aan alle kanten een stukje over de rand hangen.
- Doe de geraspte courgette in een schone theedoek in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Verhit een middelgrote koekenpan en doe hier de chorizo in, olie is niet nodig. Voeg de uistukjes, karwij- en komijnzaad toe en bak een minuut of 5. Laat iets afkoelen.
- Roer in een grote kom of standmixer het zelfrijzend bakmeel, de eieren en uitgelekte courgette door elkaar.
- Schep de kaas erdoor en daarna het roggebrood. (niet stuk roeren)
- Schep het mengsel in je bakvorm en strijk de bovenkant vlak. Bestrooi met zout en peper en nog wat karwijzaad.
- Bak het brood in 5 kwartier tot een in het midden gestoken houten saté-prikker er schoon uitkomt. (in mijn oven bakte in het brood 10 minuten langer)
- Laat het brood 10 minuten in de vorm en daarna 1 uur op een rooster afkoelen.
- Snijd in plakken en beleg maar smaak met geitenkaas en bieslook.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!