Vorige week viel de Delicious hartige taart-special op de mat. En dat komt goed uit want ik ben dol op hartige taarten, zeker als ze bijzonder zijn. Dus maakte ik vanavond deze courgette-ricottataart. Hij is heel snel gemaakt omdat je voor de bodem gebruik maakt van tortillawraps. Zelf gebruikte ik de No Fairytales wortel tortilla wraps (Albert Heijn), deze bevatten maar liefst 45% groenten dus da’s mooi meegenomen. Voor de vegetarische variant laat je het ontbijtspek natuurlijk gewoon achterwege en voeg je eventueel wat meer kaas toe.
- 8 kleine tortillawraps (of 3-4 grote, knip ze in de juiste maat om je vorm te vullen)
- 1 courgette, grof geraspt (of koop courgetti)
- 70 gram ontbijtspek, fijngesneden
- 4 eieren
- 125 gram ricotta
- 100 gram cheddar (of andere kaas), geraspt
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 biologische citroen (je gebruikt alleen de rasp)
En verder nodig: quichevorm van ongeveer 26 cm doorsnee
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de wand en de bodem van de quichevorm met de wraps.
- Leg de laatste wrap in de opening in het midden.
- Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan in 3-4 minuten krokant.
- Was de citroen, droog hem en rasp de schil.
- Klop de eieren los met de ricotta en roer de geraspte kaas en de citroenrasp erdoor.
- Schep de courgette, het ontbijtspek en de bosui door het eimengsel.
- Voeg zout en versgemaken peper naar smaak toe.
- Schep het courgettemengsel in de quichevorm en druk een beetje aan.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven on 30-35 minuten goudbruin. Dek evt. na 20 minuten af met aluminiumfolie als de tortilla’s te donker worden.
- Lekker met wat gemengde sla.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!