Deze mooie hapjes komen uit het geweldig boek Vegeterranean.

Dit gerechtje ziet er prachtig uit en is een lichte amuse of voorgerecht. De courgette is beetgaar en de doperwtencreme is heerlijk zacht.

Voor ongeveer 16 stukjes

  • 2 courgettes

  • 120 g doperwten (vers of diepvries)

  • 1 ui in 4 stukken gesneden

  • 1el mascarpone

  • 1 el geitenkaas zacht

  • Blaadjes verse munt

  • 1 el citroensap

  • Amandelschaafsel of pijnboompitjes

  • Poedersuiker

  • Olijfolie extra virgine

  • Optinoneel: gehakte munt toevoegen aan de doperwten puree…..munt, geitenkaas en doperwten zijn een heerlijke combinatie!
  • Snij de courgette in stukken (schuin! en recht! zie foto).

  • Haal met een ronde steker, een mesje of een theelepeltje het zachte midden er uit (je krijgt hulsjes).

  • Kook deze stukken twee minuten in reeds kokend water.

  • Giet af, koel snel in koud water, giet af en dep droog.

  • Gril ze in een grillpan,zodat je mooie streepjes krijgt en bewaar op kamertemperatuur onder folie tot gebruik.

  • Kook de doperwten met de ui in weinig water.

  • Giet ze af en verwijder de ui.

  • Pureer de erwten met mascarpone, citroensap, geitenkaas tot een crème, breng op smaak met peper en zout en doe in een spuitzak en koel.

  • Rooster de amandelen (of pijnboompitjes) en voeg op het laatst een beetje poedersuiker toe.

  • Spuit de doperwten crème in de gaatjes.

  • Garneer met de amandelen of andere nootjes

  • Druppel er wat extra virgine olijfolie op en draai er wat vers gemalen peper over.

  • Voor de notoire carnivoren: wat uitgebakken spekjes smaken heerlijk bij de erwtenpuree (i.p.v. de nootjes..); aan de andere kant zijn gerookte amandelen (bij AH te koop) er ook heerlijk erbij (deze moet je zelf schaven of malen).

Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker ! Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

Eet smakelijk!