Dat snel ook heerlijk kan zijn bewijst dit gerecht. Voor coquilles kun je me sowieso altijd wakker maken. De combinatie met chorizo is echt hemels!
- 3 coquilles
- flinke hand veldsla of rucola
- wat dun gesneden plakjes chorizo
- gedroogde tomaatjes
- dressing van goede olijfolie en vijgen-dadel of balsamicoazijn
- klontje boter
- zeezout en vers gemalen peper
-
Coquilles tijdig uit de koelkast halen, 10-15 minuten van tevoren.
- Bak de plakjes chorizo uit in een droge pan, vuur niet te hoog.
- Haal de plakjes uit de pan en houd apart.
- Klop de dressing van de olijfolie en de azijn in een kom.
- Haal de sla door de dressing en hussel goed door, verdeel over het bord.
- Snij de gedroogde tomaatjes in reepjes.
- Bak de coquilles in de pan waarin de chorizo gebakken is met een klein klontje boter op redelijk hoog vuur kort aan twee kanten mooi bruin.
- Leg de coquilles op de sla en verdeel de chorizo en gedroogde tomaatreepjes erover.
- Maak naar smaak af met vers gemalen peper en wat grof zeezout
Met wat stokbrood ook lekker als salade.
Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!