Dat snel ook heerlijk kan zijn bewijst dit gerecht. Voor coquilles kun je me sowieso altijd wakker maken. De combinatie met chorizo is echt hemels!

  • 3 coquilles
  • flinke hand veldsla of rucola
  • wat dun gesneden plakjes chorizo
  • gedroogde tomaatjes
  • dressing van goede olijfolie en vijgen-dadel of balsamicoazijn
  • klontje boter
  • zeezout en vers gemalen peper

     

    • Coquilles tijdig uit de koelkast halen, 10-15 minuten van tevoren.

    • Bak de plakjes chorizo uit in een droge pan, vuur niet te hoog.
    • Haal de plakjes uit de pan en houd apart.
    • Klop de dressing van de olijfolie en de azijn in een kom.
    • Haal de sla door de dressing en hussel goed door, verdeel over het bord.
    • Snij de gedroogde tomaatjes in reepjes.
    • Bak de coquilles in de pan waarin de chorizo gebakken is met een klein klontje boter op redelijk hoog vuur kort aan twee kanten mooi bruin.
    • Leg de coquilles op de sla en verdeel de chorizo en gedroogde tomaatreepjes erover.
    • Maak naar smaak af met vers gemalen peper en wat grof zeezout

    Met wat stokbrood ook lekker als salade.

    Vergeet niet een foto te delen via Instagram met de hashtag #ontroerendlekker !
    Enorm leuk om te zien hoe het gerecht er uit ziet en natuurlijk zijn we nieuwsgierig of dat het net zo lekker was!

    Eet smakelijk!